Natre  annons
Inspirasjon - Rom for rom nr. 1/15 Inspirasjon nr. 2/14 Inspirasjon nr. 1/14
I DAG
  °
I MORGEN
  °

7 solgule tips inne og ute

  • Tekst: Bjørg Owren/ifi.no
  • Jan Larsen, Mari Rosenberg/ifi.no, Beckers, Borge, Forbo Flooring, Tarkett, Nordsjö, INTAG
Galleri <b>STOLGLEDE:</b> En gul stol passer hvor som helst, og sammen med hvem som helst. (Foto: Nordsjö)
Det er ikke mye sol som skal til før humøret stiger. Det skal også lite solgult til for å få det til å stråle litt ekstra i heimen.

Syv er et magisk tall. Fargen gul er også magisk. Den mest kulørsterke nyansen av gult er som en skikkelig vitaminbombe. Full av sollys og C-vitaminer, virker det som… i hvert fall er det ikke store dosen som skal til for å sette en ekstra spiss på interiøret.

Her kommer syv gule tips som krever liten innsats, men som garantert gir stor effekt.

1. Gult tak på do

SOLTAK: Gi taket i det lille rommet to-tre strøk med gult. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)

Taket på gjestetoalettet er et overkommelig maleprosjekt. Med et par, kanskje tre, strøk med maling vil du oppleve at taket løfter seg og solen får gløtte inn. Med malerull på langt skaft og en takmaling som dekker godt, er du langt på vei. 

2. Gult nøkkelskap

En kulørsterk farge har høy stemme. Ikke uten grunn at vi har uttrykket «skrikende farger». Kunsten er å bruke stemmeprakten akkurat nok til at det virker. Når det gjelder «knallgult», kan et nøkkelskap være nok til å gjøre entreen litt munter.

NØKKELSKAP: Nøkkelen til det lille ekstra, kan være et gult lite skap i entreen. (Foto: Beckers)

3. Gul lampe

LAMPE: Denne er i gul plast, men du kan også lage en selv med spraylakk på et loppefunn. Gulvet er fra Forbo Flooring. (Foto: Forbo Flooring)

Blås i gråværsdager og heng opp din egen lille sol over kjøkkenbordet. En frisk gul lampe i pendel over frokosten vil trekke til seg oppmerksomhet og trylle fram assosiasjoner om solrike dager og deilig varme. Med en boks spraylakk forvandler du fort en lampe fra boden, eller et loppefunn.

4. Gul pute

Putetrikset er velbrukt og gjennomprøvd. Særlig de siste årene har putebeholdningen rundt om i de tusen hjem vokst, ikke så rent lite. Med hvite vegger og grå sofa er det putene som har måttet stå for moroa. Det morsomme med puter er å mikse nytt og gammelt, ulike størrelser og stoffer. En enslig gul en vil gjøre samme nytten som en hestehov om våren. Du blir i godt humør.

PUTE: Sy en gul pute og legg i sofaen, og så får sofaen nytt liv. (Foto: Green Apple)

5. Gul liftgardin

LIFTGARDIN: Når lyset siles gjennom en gul gardin fylles rommet av sommer. (Foto: Borge)

Mange har levd godt uten gardiner lenge nå, men plutselig har flere begynt å kjenne på lysten til litt forandring. Myke opp litt. Da kan en enkel liftgardin være en fin start. Det er ikke mye stoff som skal til, og ikke er det noen heksekunst hvis du vil sy selv. Enda enklere er det å bestille en fiks ferdig, og gult blir garantert kult.

6. Gul stol

En enkel gul stol kan gjøre susen ute som inne. Den trenger ikke å passe sammen med noe som helst. Bare få være seg selv, som en lysende kontrast. Ikke for mye og ikke for lite. En sliten hagestol eller kjøkkenstol oppgraderes enkelt med maling

STOLGLEDE: En gul stol passer hvor som helst, og sammen med hvem som helst. (Foto: Nordsjö)

7. Gul dør

VELKOMMEN: Det er mye god symbolikk i en gul dør. Også blir man i godt humør og kjenner seg velkommen. (Foto: Jan Larsen)

Hvis gult er en av favorittfargene dine, er det ingen grunn til å holde tilbake. Med en gul inngangsdør signaliserer du at her bor du! Gult er et universelt symbol og signaliserer livsenergi, vennlighet og intellektuell visdom og innsikt. Så hvorfor ikke?

Hold deg oppdatert  

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Les også

Mest lest

Anbefalt for deg

Nyeste artikler

Krefting annons