IFI logo
Se flere bilder
– Jeg er stolt av faget mitt

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Robert Walmann/ifi.no og Kari Wilsgård/MLF

– Jeg er stolt av faget mitt

Thomas Øyen Kristiansen har aldri angret på at han utdannet seg til overflatetekniker. Nå har han også deltatt i NM. Han håper flere vil få øynene opp for det spennende faget.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Malerfaget er et kjempelærerikt og ikke minst fargerikt fag. Det gir masse forskjellig og variert arbeid, og det er perfekt for deg som vil bruke kroppen i arbeidet, sier Kristiansen, som i dag er lærling som overflatetekniker på NTNU i Trondheim.

LES OGSÅ: Malerfaget – et hav av muligheter

Se flere bilder
Lærling i malerfaget

Foto: Robert Walmann/ifi.no

VARIERT: Kristiansen syns malerfaget er gøy fordi det er så variert. – Det er perfekt for deg som vil bruke kroppen i arbeidet, sier han.

Skulle bli tømrer

Han ville egentlig bli tømrer. Det var derfor han søkte seg til bygg- og anleggsteknikk på videregående. Men han fikk andre tanker etter at han fikk prøve seg i faget overflateteknikk.

– Etter at jeg hadde gått VG1 og fått smake på alle fagene innen bygg, fant jeg ut at tømrerfaget ikke var noe for meg. Overflateteknikk fristet mye mer, med mye variasjon, noe som passer meg perfekt, forklarer han.

Stolt av faget sitt

– Dette er jo noe av det beste du kan gjøre! Du tjener veldig godt og utgjør samtidig store forskjeller inne i hus, på kontorer og mange andre steder. Jeg ser fort en forandring. Det er det ikke alle som gjør når de er på jobb! Å jobbe på kontor hele dagen er ikke noe for meg – det blir for kjedelig, forklarer han, og legger til at også på privaten kommer utdanningen godt med.

– Alle vil jo ha en overflatetekniker i familien! En som kan sette opp tapet, legge gulvbelegg og ikke minst male, sier han.

I dag er lærlingen stolt av arbeidet han gjør, og syns det er stas å vise det fram til venner og familie.

– Selv syns jeg det er ekstra morsomt å kjøre til byen med familien. Da kan jeg se og peke ut alle stedene jeg har jobbet, og det er gøy å kunne vise fram resultatet av hva jeg gjør til daglig, sier han.

Se flere bilder
NM i malerfag

Foto: Kari Wilsgård/MLF

STOLT: Thomas Øyen Kristiansen er stolt av faget sitt. Han syns det er gøy å se forandring så fort. Her under NM i malerfag.

Deltok i NM

Nå har Kristiansen vært lærling på NTNU i ett og et halvt år. Han stortrives. Og etter ett år som lærling, fant han også ut at faget åpner for spennende muligheter, som deltakelse i NM i malerfag.

– Etter ett år som lærling meldte jeg meg på NM, og ble med det den yngste deltakeren. De andre hadde gått både to og tre år som lærlinger. Jeg stuper ofte rett inn i ting jeg ikke vet så mye om og prøver mitt beste. Og det er noe jeg absolutt ikke angrer på! 50 års erfaring måtte jeg få inn i hendene og hodet på kun noen uker før konkurransen. Det var kjempespennende, og jeg lærte utrolig mye. Jeg kom på tredjeplass, som jeg er kjempefornøyd med, avslutter han.

Må rekruttere flere

Kari Wilsgård er kompetanse- og utviklingssjef i Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund (MLF). Hun håper flere unge ønsker å søke seg til yrkesfag, og overflateteknikk spesielt.

– Overflateteknikk er mye mer variert enn de fleste er klar over. Du jobber både inne og ute, og er ansvarlig for nesten alle overflater i huset, både tak, vegger og gulv. Tapet og gulvlegging er også en del av yrket, forklarer hun.

Se flere bilder
Kari Wilsgård i MLF

Foto: Robert Walmann/ifi.no

BEHOV: Kari Wilsgård i MLF forteller at det er et stort behov for flere flinke overflateteknikere.

Garanterer læreplass

– Vi har et stort behov for flere faglærte overflateteknikere, og vi garanterer læreplass til alle som er motiverte og ønsker det, sier Wilsgård.

Mer informasjon:

MLF

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.